Internasjonalt utvalg

29. mars 2017Vi har et
Internasjonalt utvalg. Det internasjonale utvalget jobber med solidaritet over landegrensene og vi har allerede startet et samarbeid med vår søsterorganisasjon i Malawi som heter FEDOMA.

Utvalget består av:

Marianne Knudsen - leder - Marianne kan nås på 976 82 639 eller marianne.knudsen1999@gmail.com.
Saad Al-Jadeeri
Martine Eliasson
Hawkilara Axelsen

Filmer fra film-prosjektet, #HørHer #BreakingStereotypes

1. Patricia Moyo, som dere møter i denne filmen, var en av de mange, unge aksjonistene Marianne Knudsen og Alexander Petersen møtte på reisen til Malawi i desember. Hun er  bare 17 år, men har allerede lang erfaring som forkjemper for funksjonshemmedes og kvinners rettigheter.

2. Funksjonshemmede i fattige land blir altfor ofte isolert og fratatt muligheten til å delta og bidra i samfunnet. I denne kortfilmen fra Malawi forteller Robert om hvordan han, som billedmaler og tegnspråklærer, bidrar til å spre glede og bryte isolasjonen døve utsettes for. #BreakingStereotypes.

3.  Memory Grant, som dere møter i denne filmen, har en lett utviklingshemming, noe som i et fattig land som Malawi ofte er ensbetydende med et liv i fattigdom, uten framtidsutsikter. Nå som hun har fått mulighet til å gå på skolen, drømmer Memory om å kunne bidra i samfunnet. FNs bærekraftsmål nr en er å utrydde fattigdom - kan vi ta oss råd til å holde funksjonshemmedes bidrag utenfor? 

4.  Det handler ikke om penger, landegrenser eller diagnoser - det handler om mennesker og hvilke muligheter de skal få! Se denne sterke filmen der Marianne og Alexander snakker om hva de opplevde i Malawi.   

Alle filmene er laget i samarbeid med Atlas-alliansen og er finansiert av Norad.

Aktuelle saker

"Lik behandling av alle flytninger?" Avisinnlegg skrevet av Nora Spitalen, les det her

"La oss være en del av det store bildet!" Blogginnlegg skrevet av Marianne Knudsen, les det her

"Feil land". Blogginnlegg skrevet av Sally Kamara. Les det her

Bilder fra Hør Her/ Listen UP! utveksling FEDOMA/NHFU finner dere her