Vil du dra på utveksling til Malawi? Se hit!

25. april 2018

Vi søker etter to deltakere som kan dra på utveksling og jobbe med et prosjekt i Malawi og Norge.

NHFU har i samarbeid med vår søsterorganisasjon FEDOMA i Malawi utviklet prosjekt med støtte fra Fredskorpset. Dette er et pionerprosjekt hvor ungdommer fra begge organisasjonene skal utveksle mellom landene for å skape et mer inkluderende samfunn for funksjonshemmede. Fredskorpset har ingen prosjekter hvor utvekslingen skjer mellom unge funksjonshemmede fra nord og sør – så dette er historisk! Det overordnede målet for prosjektet vil være å bryte barrierer, redusere stigma og diskriminering mot funksjonshemmede i begge landene, med fokus på en skole for ALLE

Deltakerne fra Norge skal bo og jobbe sammen med deltakerne fra Malawi. Utvekslingen har følgende tidsramme:

Hva? Når? Hvor?
FK Youth Camp i regi av Fredskorpset 14. – 17. august Flekke
Forberedelseskurs 22. august – 5. september Trondheim
Utvekslingen i Norge 10. september – 22. oktober (6 uker) Trondheim
Utvekslingen i Malawi 5. november – 17. desember (6 uker) Malawi
Hjemkomstseminar 18. desember – 19. desember Norge
Etterutvekslingsarbeid (deltid: 15 prosent) 14. januar – 14. juni 2019 (6 måneder) Norge

Vi ser etter deg som er medlem i NHFU og er mellom 18 og 30 år gammel. Du har gode samarbeidsevner og er flink i engelsk. Du er utadvendt, inkluderende og er glad i dugnadsånd. Du er tilpasningsdyktig og er interessert i å bli kjent med nye kulturer. Du har god kjennskap til situasjonen for funksjonshemmede i Norge, og du har et sterkt ønske om å skape endring i samfunnet. Du er kreativ og løsningsorientert, og er flink til å ta informerte valg. Du må regne med å bidra til prosjektet, også etter at du er ferdig med utvekslingen. For eksempel vil du være mentor for andre ungdommer som skal på utveksling etter deg. Du må ha en helse som tillater deg å gjennomføre utvekslingen og prosjektet for øvrig.

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen av den vi søker etter? Blir du gira av tanken på å møte og jobbe med mennesker fra en annen kultur, og å være en god representant for NHFU? Nøl ikke med å søke – det er ikke noe farlig. Vi håper at flest mulig søker på prosjektet.

Søknadsfristen er 14. mai 2018. Søknadsskjema finner du her

Spørsmål? Interessert? Ta kontakt med prosjektleder Martine Eliasson på e-post Martine.Eliasson@nhf.no eller telefon 906 74 226.